Почетна Тагови Планкова константа

Таг: Планкова константа

После 130 години, од денес мерката килограм повеќе нема да биде...

0
Последните 130 години килограмот како единица мерка е дефиниран со физички цилиндар направен од легура на платина и иридиум, кој се чува во Меѓнародното...

По 130 години променета дефиницијата за тоа што е еден килограм

0
Научниците на 26-тиот состанок на Општата конференција за тежини и мерки, кој се одржа во Париз, изгласаа нов начин на кој ќе се дефинира...