Почетна Тагови пченица

Таг: пченица

Овие пет видови храна се во опасност од исчезнување поради климатските...

0
Како што планетата Земја се загрева поради климатските промени, нестабилните временски услови и променливите сезони му попречуваат на растот на посевите. Производителите на храна...

Оваа житна култура може да преживее екстремно високи температури

0
Ова ново супер житно растение може да преживее екстремни горештини и има потенцијал да прехрани милиони луѓе во светот. Научниците со помош на напредни...