22 C
Skopje
среда, јули 15, 2020
Почетна Тагови развој

Таг: развој

Макпрогрес отвара институт за истражување и развој

Институтот за истражување и развој на прехрамбена кондиторска технологија има задача да го поттикне и унапреди создавањето на специјализирани кадри кои понатаму...

Виена има најдобра стратегија за развој во паметен град

Се повеќе мали градови се стремат да станат паметни, а најголема просечна оценка за тоа имаат азиските градови. После нив следуваат градовите во Северна...

Децата треба да учат само преку игра до осум години

Компанијата за играчки Lego спроведе истражување за образовниот развој на децата. Истражувањето покажа дека формалното образование, всушност може да го попречи нормалниот развој на...

Ново истражување покажа дека човечкиот мозок станува полнолетен на 30 години

Човечкиот мозок станува полнолетен дури на 30 години, односно созрева побавно, тврдат научници од универзитетите Оксфорд и Кембриџ. Преминот на мозокот од детство во...

Професор Огнен Спасовски: Комуникациската технологија може да ни го подобри животот,...

Последниве дваесет години сме сведоци на големи технолошки напредоци. Светот во кој живееме веќе не е ист. Се соочуваме со огромни промени, а дигитализацијата...

Технолошкиот парк во Загреб станува главен центар за истражување и развој...

Eдна година после отворањето, Технолошкиот парк во Загреб започнува нов развоен циклус и модернизација вредни околу 2,6 милиони евра. До средината на наредната година,...

АНАЛИЗА: Кои се долгорочните ефекти од живеењето во технолошки свет?

Доколку го споредиме животниот стил на луѓето денес и пред неколку години или пред неколку децении, денес животот е многу понапреден и високотехнолошки во...

Кои се дигитално најнапредните земји во светот?

Поминаа 20 години откако Сергеј Брин и Лери Пејџ го регистрираа доменот google.com, а само 10 години откако Стив Џобс зачекори на бината во...

Делегацијата на Светска банка во посета на Фондот за иновации и технолошки развој

Фондот за иновации и технолошки развој, како институција финансирана од Светска банка, беше дел од агендата на посетата на делегацијата на Светска банка во...

НАЈПОПУЛАРНИ