20 C
Skopje
недела, април 11, 2021
Почетна Тагови сообраќај

Таг: сообраќај

Компанија од Загреб тестира систем кој предвидува застој и незгоди на...

Загрепската ИТ компанија Biss ќе ја памти 2020 година по порастот од 40% на приходите, но и како година кога нивните претходни...

“Јас внимавам“ со едукативни видеа ќе влијае на свеста на учесниците...

Kампањата „Јас внимавам“ на компанијата ОКТА, преку едукативни видеа, ќе ја зголемува свеста за безбедноста во сообраќајот. Секое од видеата обработува некоја од најчестите...

Македонија е на дното според безбедноста на патиштата во Европа

Македонија заостанува зад европските држави во однос на безбедноста на сообраќајот на патиштата. Анализите покажуваат дека во земјите од Европската унија во просек има...

Седум апликации кои ќе ви помогнат кога имате бавен Интернет

Кога треба побрзо да дојдете до некои информации или да направите нешто, а Интернетот е бавен, тогаш на помош повикајте некоја од следните апликации...

Со Триглав Осигурување до поголема безбедност во сообраќајот, проект “Безбедни првачиња“

  Во текот на септември и октомври оваа година, Триглав Осигурување, во рамките на проектот „Заедно за поголема безбедност во сообраќајот“, спроведе акција под наслов...

Македонскиот паметен „лежечки полицаец“ ќе спасува животи без да ги нервира...

„ Smart bumps“, содржи технолошки решенија со кои лежечкиот полицаец ќе ги казни само возачите кои возат пребрзо, а не и совесните, кои ја...

НАЈПОПУЛАРНИ