0.1 C
Skopje
понеделник, јануари 20, 2020
Почетна Тагови туризам

Таг: туризам

Дубровник е на трето место во светот по зависноста од туризмот

Дубровник се наоѓа на шесто место во светот по уделот на туризмот во економијата на листата со 73 градови кои се најдоа...

Винарската визба „Попова Кула“ со нови гастрономски понуди за хедонистички пристап...

Потпроектот „Збогатување на понудата на винарска визба Попова Кула“ има цел да ја збогати туристичката понуда во дестинацијата „Тиквешки регион и околината“...

Саудиска Арабија ги отвора своите врати за туристите со цел да...

Саудиска Арабија по прв пат ширум ја отвора вратата за страските туристи во рамките на поширок план за намалување на економската зависност од нафтата....

Ова се најдобрите земји за патување и туризам во 2019 година

Шпанија, Франција, Германија, Јапонија и САД се нациите кои се топ пет најспремни за туризам, покажа последното рангирање на Светскиот економски форум. Во споредба...

Грција очекува до 500 милиони евра загуба поради пропаѓањето на компанијата...

Стечајот на британската туристичка компанија Thomas Cook е најтежок удар за Грција после финансиската криза во 2008 година и во туристичкиот сектор може да...

Кинезите и понатаму се водечка туристичка нација

Бројот на меѓународни туристички посети се зголемил за 4% или за околу 30 милиони во однос на истиот период минатата година, а Европа е...

Топ 10 најчисти градови во светот

Лошите средини и патиштата со дупки може да го одвратат секого од посетување на кој било град. IИ не само тоа, посетителите потоа ќе...

Овие градови ги убива туризмот (2 дел)

Минатата година по прв пат во речникот на англиски јазик Oksford влезе зборот „overtourism“, што би можело да се преведе како турботуризам. Тој збор...

Овие градови ги убива туризмот (1 дел)

Минатата година по прв пат во речникот на англиски јазик Oksford влезе зборот „overtourism“, што би можело да се преведе како турботуризам. Тој збор...

Дали Крушево може да стане регионален центар за спортски и културен...

Позиционирањето на Македонија како атрактивна туристичка дестинација бележи прогрес изминатите години, а сведочиме како два сегменти позначително се издвојуваат од останатите: спортот и културата....

НАЈПОПУЛАРНИ