Почетна Тагови чиста вода

Таг: чиста вода

Во Етиопија изградена фабрика која од отпадот прави електрична енергија, чиста...

0
На африканскиот континент има фабрика која отпадот го претвора во зелена енергија, чиста вода и тули за градење. Фабриката Reppie Facility е лоцирана во...

Научници од Тексас создадоа револуционерен материјал кој ја прочистува секоја вода...

0
И покрај сите напредни технологии на денешницата, пристапот до чиста вода се уште е голем проблем, не само за земјите во развој, туку и...

ВИДЕО: Оваа кула од бамбус чини само 1.000 долари, а прави...

0
Во изолираните пустински предели каде што пристапот до чиста вода за пиење е постојан предизвик една кула направена од бамбус може да го спаси...

Овој филтер од графен ја претвора гадната морска вода во вода...

0
Австралиски научници направија технологија за биоразградливи филтри од графен со кој преку само една филтрација можат да се отстранат сите нечисти честички и сол...