-2.2 C
Skopje
четврток, јануари 27, 2022
Почетна Тагови јавни набавки

Таг: јавни набавки

Нетранспарентноста во спроведување и реализација на јавните набавки, најголем прeдизвик во...

Процесот на јавните набавки треба да се унапредува, а институциите треба да работат на надминување на дискриминаторските елементи кои влијаат на операторите да учествуваат...

Расте вредноста на јавните набавки во скопските општини, но и нетранспарентноста

Денес, беа претставени резултатите од мониторингот на јавните набавки на локалните самоуправи во Скопскиот регион за 2018 година, спроведени во Проектот „Зајакнување на транспарентноста и отчетноста на општините...

Се воведуваат е-планови и е-жалби за потранспарентни јавни набавки

Плановите за јавни набавки на институциите од годинава ќе се објавуваат на електронскиот систем за јавни набавки, а во истиот ќе може да се...

Тимот на Time.mk направи алатка за увид во јавните набавки во...

Тимот кој стои позади најпознатиот македонски агрегатор на вести Time.mk, дошле до идеја, со користење на нови технологии да овозможат увид во тоа како...

НАЈПОПУЛАРНИ