14 C
Skopje
вторник, јули 14, 2020

Дневни Архиви: октомври 27, 2017

Грешки кои ги прават скоро сите стартапи, а можат да ги избегнат

Пазарот може да биде немилосрден, поради што дури 75% од стартапите пропаѓаат. Ова треба да го знае секој кој ќе се одлучи да започне...

Tip of the Week – 10-от човек

„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето...

Telekom Electronic Beats – премиерно во Македонија

Македонски Телеком ја носи за првпат во Македонија Telekom Electronic Beats, познатата европска програма за музика и животен стил. Оваа програма, добро позната на...

Кина затвора илјадници фабрики во борбата против загадувањето на воздухот

Загадувањето на воздухот во Кина е проблемот со децении, но поради тоа што овој проблем сега привлекува значајно внимание низ целиот свет и поради...

Лансиран иновативен проект “Правен Калкулатор”

WeTalkIT заедницата на млади IT ентузијасти, овој пат во соработка со Skopje Legal Hackers, денес официјално го лансираат новиот проект наречен “Правен Калкулатор” Со единствена...

Избрани најдобрите бизнис идеи за социјално претпријатие

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) организираше натпревар за најдобра идеја за социјално претпријатие, како дел од проектот СПИР –...

Евтината струја достапна за сите домаќинства

Тимовите на ЕВН Македонија завршија со имплементација на дневната евтина тарифа за сите достапни броила. Согласно планот, прилагодувањето на броилата се спроведуваше во период...

Стартап компанија тренира врани да собираат отпушоци од цигари

Знаете ли дека се потребни 12 години за да се разложат отпушоците од цигари? Тоа е голем проблем бидејќи се предмет кој најчесто се...

Каблите за оптички Интернет може да послужат како детектори за земјотреси

Во иднина можеби нема да бидат потребни мрежи од сензори или волонтери за детектирање на земјотреси. Всушност, оптичките кабли за Интернет ќе може да...

Италија ќе ги затвори фабриките на јаглен до 2025 година

Нација по нација, целиот континент Европа се префрла на зелена енергија. Последната земја која ја докажа својата посветеност на тоа е Италија. Италијанскиот министер...

НАЈПОПУЛАРНИ