-0.5 C
Skopje
вторник, февруари 25, 2020

Дневни Архиви: април 9, 2018

Како да ја зголемите вашата физичка активност во текот на работното време?

Најголем дел од нас се свесни за негативните ефекти кои долготрајното седење на работното место ги има на нашето тело. Доколку се грижиме за...

Pricewaterhouse Coopers предвидување како ќе се променат работните места до 2030 година!

Pricewaterhouse Coopers предвидува три фази на автоматизација кои ќе ги променат работните места до 2030 година Извештајот објавен од Pricewaterhouse Coopers, анализирајќи ги фазите на...

Подемот на инфлуенсерите и нивното влијание во новата ера на маркетинг

Единственото прашање кое треба да го одговорат брендовите е како да продадат нешто, без да продаваат ништо – да се фокусираат на пласирање на...

Alibaba одгледува свињи со помош на вештачка интелигенција

Е-трговецот Alibaba користи вештачка интелигенција за да одгледува свињи. Вештачката интелигенција ги идентификува свињите со помош на софтвер за препознавање лицa и ги следи...

Сe креира нов бизнис модел за замена на старите печки што го загадуваат Тетово

Технолошкиот Парк на Универзитетот на Југоисточна Европа преку „О2 Предизвикот“ на Фондот за иновации и технолошки развој се зафати со предизвикот да изработи бизнис...

Стартап од Лондон разви софтвер за вештачка интелигенција со кој компаниите полесно ќе ги...

Стартапот StatusToday кој е со седиште во Лондон доби почетна инвестиција од 3,9 милиони долари од Local Globe и фондовите Notion Capital и Brent Hobermann за унапредување...

Паметна тетоважа ве преупредува кога ви е доста сончање

Изгорениците предизвикани од сонцето не се играчка. Kога некој поминува премногу време на сонце честопати заборава да нанесе крема за сончање. Новата компанија LogicInk...

НАЈПОПУЛАРНИ