8 C
Skopje
вторник, мај 26, 2020

Дневни Архиви: јануари 5, 2019

Volkswagen лансираше проект за мобилни станици за полнење на електрични возила

Едно од главните прашања што малку ја успорува уште поголемата експанзија на електричните автомобили е зголемувањето на бројот на станици за полнење. Volkswagen има...

Со новиот закон за инспекциски надзор креираме поповолна клима за економски развој

Интервју со претседателската на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска Грашкоска за порталот “Бизнис регулатива“ за новините во инспекцискиот надзор кои се предвидени со новиот закон...

Новите екрани на Самсунг за 2019 година дизајнирани за модерни работни средини и напредно...

Самсунг нуди минималистички “Вселенски Екран“ за модерни работни средини, супер ултра-широк “CRG9“ екран од 49 инчи за врвно искуство при играњето игри и “4K...

90% од пластиката во светот никогаш не била рециклирана

Деведесет проценти од пластичниот отпад кој сме го создале ние луѓето од изумувањето на пластиката до денес не биле рециклирани. Во текот на изминатите...

Погледнете како изгледа најголемиот брод крузер во светот

Simphony of the Seas е најголемиот крузер во светот. Бродот е во сопственост на компанијата Royal Carribean. Може да собере 6.680 патници на своите...

Просечниот корисник во 2018 година потрошил повеќе од еден месец на својот смартфон

Во текот на 2018 година просечниот корисник на својот смартфон потрошил околу 36 дена. Тоа се резултати од истражувањето на eMarketer и се однесуваат...

Автобусите во овој град во Пакистан ќе возат на гориво направено од кравји измет

Со цел да се исчисти воздухо и да се намали емисијата на штетни гасови, пакистанскиот пристаништен град Карачи ќе почне да користи „позелени“ автобуси...

Кои земји трошат најмногу на истражување и развој?

Иновациите даваат значајнa конкурентска предност на секоја развиена економија. Сепак, достигнувањето некое одржливо ниво на иновации не е толку лесно. Реалноста е дека иновациите...

Платформата за е-книги на „Книготека“ ќе ja доближи светскaта литература до македонските читатели

Главна активност на македонската компанија „Книготека“ е креирање на готови апликативни решенија наменети за дигиталната издавачка индустрија. Тимот составен од дизајнери, администратори и технолошки...

НАЈПОПУЛАРНИ