10 C
Skopje
петок, мај 29, 2020

Дневни Архиви: јануари 24, 2019

Tip of the Week – Дали сте просечен работник?

Работниците се делат на просечен и ориентиран кон резултати. Нормално, има милион други поделби, но оваа е онаа првата поделба. И, ако прашате кого...

Кога да очекуваме ново намалување на роамингот во Западен Балкан?

Земјите од Западен Балкан продолжуваат со заложбите за дополнително намалување на цените за роаминг, активност која ја водат повеќе години помеѓу регулаторните тела за...

Мате Римац откри зошто не прави автомобили кои може да ги купи просечниот Хрват

Основачот и директор на компанијата Rimac Automobili, младиот Хрват Мате Римац, во рамки на меѓународниот фестивал на уметност, роботика и нови технологии Device_art вчера...

21 веб страници со прекрасни бесплатни фотографии (1 дел)

Фотографиите отсегокаш се интегрален дел од дизајнот. За жал, се навикнавме да гледаме неинвентивни и монотони фотографии, од кои голем дел се и многу...

Регионална конференција на FUJITSU со работилница на „Аутодеск Македонија“

Првата  конференција Coffee & Cookies заедно со „Setra & FUJITSU“  се одржа вчера во Скопје. Организатор на настанот беше „Setra“, компанија која е присутна...

ССК: Уникатен производ и конкурентна цена за раст на извозот

Клучот за економски развој на земјава е во развојот на приватниот сектор, така што тој ќе биде во состојба да искреира производи и услуги...

Apple подготвува радикални промени во дизајнот на iPhone

Apple имаше фантастичен план со кој сака да го зголеми уделот на пазарот за паметни телефони и да оствари дополнителен профит со комбинација од...

Електричниот велосипед од Кавадарци меѓу петте најиновативни идеи за намалување на загаденоста

Во Технолошкиот парк во Тетово, беа презентирани досегашните резултати од спроведувањето на проектите избрани во рамките на Јавниот повик за финансирање на проекти за...

Нови дигитални услуги на УЈП и Царина – Кои се главните подобрувања?

Повеќе услуги на УЈП и Царина ќе станат дигитализирани и достапни во електронска форма, а корисниците ќе може побрзо, поефикасно и полесно да пристапат...

Старата железничка станица ќе се возобнови со комплексот Лимак Diamond

Скопје ќе добие ново место за квалитетен урбан живот што ќе ја поддржи и унапреди таа позната скопска потреба од  „живеење со многу салтанати“   Просторот...

НАЈПОПУЛАРНИ