22 C
Skopje
вторник, јули 7, 2020

Дневни Архиви: јули 20, 2019

Британско-македонскиот стартап Cognism „собра“ инвестиција од 10 милиони долари

Британско-македонскиот стартап со седиште во Лондон, Cognism во „Б“ инвестициска рунда успеа да „собере“ инвестиции од 10 милиони американски долари. Најголем инвеститор во оваа...

„Тетра Пак“ ќе произведува хартиени сламки

Компанијата „Тетра пак“ објави дека со партнерите во Европа почнаа теренско испитување на хартиени сламки за пијалоци. Со тоа, „Тетра пак“ е прва компанија за...

Отворено предавање „Fundraising for startups 101“ со Игор Маџов

Младински образовен форум организира бесплатно предавање „Fundraising for startups 101“ со Игор Маџов, во вторник, 23 јули, во „Јавна соба“ со почеток од 18...

Истражувањата покажаа во кои години сме најподложни на стресот

Најпознатата болест на денешницата, стресoт се смета за најголемиот човеков непријател во 21 век. Неодамна објавеното истражување, кое го спроведе британското Здружение за управување...

До 2021 година во Европа ќе има трипати повеќе модели на електрични автомобили

Бројот на модели на електрични автомобили кои сега се достапни во Европа се очекува да се триплира до 2021 година. Досега се забележува застој...

Овие градови ги убива туризмот (2 дел)

Минатата година по прв пат во речникот на англиски јазик Oksford влезе зборот „overtourism“, што би можело да се преведе како турботуризам. Тој збор...

НАЈПОПУЛАРНИ