22 C
Skopje
петок, август 7, 2020

Дневни Архиви: јули 30, 2019

Веќе ги потрошивме ресурсите на Земјата за 2019 година и сега трошиме од тие...

Почнувајќи од вчера луѓето ќе консумираат повеќе ресурси до крајот на 2019 година отколку пто може да се регенерираат. Тоа го покажуваат податоците на...

Hyperloop постави нов рекорд со својата брзина

Додека уште чекаме да дојде времето кога ќе се возиме во електромагнетни возови кои ќе се движат по подземни вакуум цевки тим од студенти...

Вкупно 45 компании денеска го добија сертификатот „Фер за потрошувачот“

Вкупно 45 компании денеска добија сертификат „Фер за потрошувачот“ за компании со јасно дефинирани правила за заштита на безбедноста и здравјето на потрошувачите, со...

Македонски стартапи може да аплицираат за GIST бизнис инкубаторската програма во САД

Отворен повик за стартапи од полето на науката и технологија за учество на GIST бизнис инкубаторска програма во Соединетите Американски Држави. Стартап Македонија оваа...

Во Србија отворена првата банка за семиња и гени

Во селото Паштриќ во Србија беше отворена првата банка аза семиња и гени „Zrno“, која има за цел актив но одгледување на старите сорти...

Витаминка со право на користење на ликовите „Minions”

Мега популарните „Minions" ќе се аплицираат на Стоби Флипс со вкус на сирење што ќе се најде во маркетите во Велика Британија до крајот...

Нема повеќе играње игри во Facebook Messenger

Кога пред две години Facebook претстави брзи игри коишто може да се играат во Messenger, корисниците имаа поделено мислење. Некои мислеа дека тоа е одличен...

Се намалува цената на на стандардниот приклучок за струја

Цената на стандардниот приклучок за електрична енергија од 1 септември годинава ќе се намали од 500 на 400 евра, а со новите мрежни правила...

Кои се четирите нови дестинации на Wizzair од Македонија?

Нови четири авиодестинации се достапни за граѓаните од земјава од аеродромите во Скопје и Охрид, а кои ќе бидат оперирани од нискобуџетната компанија „Визер". Од...

Денес ќе се додели сертификатот за компании „Фер со потрошувачот“

Свечено доделување на сертификатот за компании „Фер со потрошувачот“ ќе се одржи денеска во Скопје. На настанот најавено е обраќање на министерот за економија...

НАЈПОПУЛАРНИ