НАЈНОВИ ОБЈАВИ

МАНУ доби нова опрема за генетско испитување, резултатите готови за еден ден

Денеска во МАНУ беше презентирана нова апаратура за генетско испитување, а беа промовирани и резултатите добиени од проектот „Унапредување на капацитетот на Националниот центар...

МАНУ доби нова опрема за генетско испитување, резултатите готови за еден ден

Денеска во МАНУ беше презентирана нова апаратура за генетско испитување, а беа промовирани и резултатите добиени од проектот „Унапредување на капацитетот на Националниот центар...

Управниот одбор на Комората зајакна со два нови потпретседатели и три нови члена

Собранието на СКСМ на 07.12.2023 година, покрај редовните точки врзани за програмските документи, изгласа и зајакнување на кадровскиот состав, во пресрет на предизвиците со...

Нови цени на горивата

Кина гради подводен дата центар моќен колку 6 милиони компјутери

Големите количини податоци кои се создаваат секој ден мора да се складираат некаде, а Кина сега работи на реализација на идејата за поставување на...

Сега можете да го испратите своето име во вселената

Во октомври идната година вселенското летало Europa Clipper а НАСА ќе полета кон Јупитер со цел да открие дали има услови за живот на...

Треба да се поставуваат повеќе фотоволтаични електрани на крововите на домаќинствата и индустриските капацитети, а не на плодна земја!

Со постоечките закони поставувањето фотоволтаични системи не е атрактивно за домаќинствата Големиот број сончеви денови ја прави Македонија идеална земја за искористување на сончевата енергија...

Нов циклус работилници за едукација на децата за безбедно користење на интернет

Едукативната програма за деца - “Интернетот не e само игра...Кликај безбедно!” на А1 Македонија продолжува и во новата учебна година. Новиот циклус работилници започна...

Oваа едноставна активност може да го смири стресот за неколку секунди

Современиот начин на живот со себе носи одредено ниво на дневен стрес. И додека различни луѓе се борат со стресот на различни начини (од...

„A1 Academy” ја продолжува ексклузивната можност за учење дигитални вештини

А1 Македонија со гордост најавува продолжување на бесплатната академија за дигитални вештини, “A1 Academy” на која сите млади на возраст од 18-25 години ја...

Три начини да си ја „купите“ среќата

Најголем дел од луѓето се сложуваат дека парите не можат да ја купат среќата, но еден професор од Универзитетот Харвард издвои три начини на...

Најново истражување открива колку сме несреќни на работа

Во новото истражување на HP, 83 отсто од незадоволните работници рекле дека би биле подготвени да заработат помалку пари за да бидат посреќни на...

ЗА НАС

Сите објави на www.inovativnost.mk се за лично информирање. Преземање и користење на матeријали се можни само по одобрување и во договор со основачот на порталот.
Контактирајте не: contact@inovativnost.mk

СЛЕДЕТЕ НЕ