НАЈНОВИ ОБЈАВИ

Скала и Пиксел го објавија отворањето на новата академија за дигитален маркетинг

Ентузијастите за дигитален маркетинг отсега имаат нова можност за квалитетна теоретска и практична едукација благодарение на партнерскиот проект на водечката Школа за дизајн и...

Mожностите на винските пазари и значењето на географските ознаки за македонското вино – теми на регионалната конференција за вино

Како да се искористат актуелните трендови на глобалните вински пазари заради подобро позиционирање на македонското вино, како да се зголеми препознатливоста на нашите вина,...

Нови цени на горивата

Првиот човек на кој му е вграден мозочен имплант со мислите управува со компјутерски глушец

Изгледа дека првиот човек на кој му е вграден мозочен имплант од страна на компанијата за медицинска технологија на Илон Маск, Neuralink, целосно закрепнал...

Откриен нов тип на магнетизам

Благодарение на експерименти напрвени на швајцарскиот институт „Пол Шерер“ истражувачи го докажаа постоењето на т.н. алтермагнетизам. Експериментите откриле но вид на магнетизам, а студијата...

Скала и Пиксел го објавија отворањето на новата академија за дигитален маркетинг

Ентузијастите за дигитален маркетинг отсега имаат нова можност за квалитетна теоретска и практична едукација благодарение на партнерскиот проект на водечката Школа за дизајн и...

Нова кариера со Growth Labs Academy: прв отворен ден за студенти

Со гордост ви го најавуваме првиот отворен ден на Growth Labs Academy – академија за секој чија желба е да изгради кариера во IT...

Три едноставни совети на Ворен Бафет за мудро инвестирање

Ворен Бафет, извршен директот на компанијата Berkshire Hathaway Inc, според последните податоци, поседува нето вредност од отрпилика 120,3 милијарди долари. Тоа негово богатство во...

Kолку треба да вежбаме за да го неутрализираме негативното влијание на седењето цел ден?

Знаеме дека поминувањето многу време во седење не е добро за нас, но колку вежбање е потребно за да се спротивставиме на негативните здравствени...

6 E-commerce, Tech & Entrepreneurship филмови за инспиративен почеток на 2024

ануари e месецот за нови почетоци и нови идеи. Време во годината кога се донесуваат нови резолуции и се поставуваат нови цели. Поради тоа,...

ЗА НАС

Сите објави на www.inovativnost.mk се за лично информирање. Преземање и користење на матeријали се можни само по одобрување и во договор со основачот на порталот.
Контактирајте не: contact@inovativnost.mk

СЛЕДЕТЕ НЕ