Шпанска студија покажа дека мали се шансите да се развие групен...

0
Шпанска студија покажа дека групниот имунитет, кој многу земји се надеваат дека ќе го достигнат, не е остварлив. Студијата на повеќе од 60.000 луѓе,...

Осум одлични трикови како да го „читате“ говорот на телото

0
Говорот на телото ни дава огромна количина информации за тоа што навистина мислат луѓето во даден момент, но се разбира, ако знаете да го...

Глобалното затоплување ќе надмине 1,5 степени Целзиусови во наредните пет години

0
Просечната глобална температура веројатно ќе ја надмине зацртаната цел од ограничувањето до 1,5 степени Целзиусови во однос на прединдустрискиот период во барем една од...

Ова е првата куќа во светот која истовремено е и соларна...

0
Компанијата ARKUP ја направи првата соларна јахта во светот која е голема колку една куќа и ја нуди сета удобност на еден луксузен дом...

Оваа куќа, направена без тули и бетон, целосно може да се...

0
Оваа куќа е направена без тули, бетон и челик, а може и целосно да се рециклира. Во текот на изградбата не се користени...

Ова се државитe со најдобри услови за жените во светот

0
Во извештајот кој неодамна го објави списанието Ceoworld, познато светско списание за бизнис. Шведска е рангирана како најдобра земја во светот за жените. ...

Huawei нуди награди од милион долари за најдобрите девелопери во светот...

0
Развојот на некои апликации не е ни брз, ни едноставен затоа што кога една апликација е направена и спремна за користење треба некако да...

ВИДЕО: Soffio е маска за лице на надувување која овозможува безбедна...

0
Додека светот уште се соочува со негативните ефекти на пандемијата на КОВИД-19, можеме да видиме и како многу компании се мотивирани да создаваат креативни...

Ова е најголемиот 3Д печатен чамец во светот

0
Ова е најголемиот 3Д печатен чамец во светот. Потребни биле само 72 часа за да се направи чамецот 3Dirigo. Материјалот од кој е испечатен...

Секое петто дете во Велика Британија има кошмари поради климатските промени

0
Секое петто дете во Обединетото Кралство има кошмари поради климатските промени, покажа едно британско истражување. Во истражувањето се покажа дека околу 17% од децата...