1.1 C
Skopje
среда, април 1, 2020

Пропоинт, зелена компанија која со вградување соларни панели ја намали емисијата...

Пропоинт се вбројува меѓу најдобрите печатници во Македонија и веќе 24 години воведува технолошки иновации на пазарот со континуирано инвестирање во нови технологии од...

Оваа кошула е направена од рециклирани пластични шишиња и отпадоци од...

Ви ја претставуваме кошулата Switchback, која е целосно направена од рециклирани пластични шишиња и од рециклирани зрна кафе. Кошулата е модерна, има...

Плитвичките езера во Хрватска стануваат еден од најскапите паркови во светот

Со поскапувањето на влезниците на 40 евра, Плитвичките Езера во Хрватска стануваат еден од најскапите национални паркови во светот. Управата на паркот...

Германски супермаркети тестираат амбалажа која се јаде за да се намали...

Германските синџири супермаркети Edeka и REWE ја предводат борбата против пластичната амбалажа и тестираат нов начин на пакување на овошјето и зеленчукот....

Двајца браќа од Хрватска ги направија најеколошките патики во светот

Двајцата браќа Болјар знаеле дека имаат добра идеја која ќе биде одличен производ уште пред пет години, но им требало време за...

Миноски: Прокредит банка поддржува климатска акција и електромобилност со еко-кредити!

Како ПроКредит Банка ја поддржува климатската акција? Единствена банка со поволен автомобилски кредит за хибридно возило, грантови за енергетска ефикасност. Од самите...

Поради недостиг од храна, поларните мечки стануваат канибали

Научници од Руската академија за науки соопштија дека поларните мечки поради недостиг од храна, се повеќе се вртат кон канибализам и напаѓаат...

Поради топењето на ледот на Антарктикот откриен нов остров

Скриен остров беше откриен на Антарктикот после топењето на глечерите како резултат на високите температури. Каменестите брегови ги открија научници кои поминувале...

Србија почна преговори за забрана на пластиката за еднократна употреба

Министерот за заштита на животната средина на Србија, Горан Тиван вели дека се водат преговори за забрана на пластиката за еднократна употреба....

Франција создаде вештачка џунгла за да ги заштити загрозените животински видови

Франција создаде вистинска вештачка џунгла во стаклена полутопка за да ги заштити загрозените животински видови.Меѓу животните кои ќе живеат таму се и...

НАЈПОПУЛАРНИ