12 C
Skopje
четврток, мај 28, 2020

Почистиот воздух во Европа го намали бројот на смртни случаи за...

Среде моменталната пандемија секојдневно сме фокусирани на бројот на починати од вирусот. Сепак, делумното стопирање на економските активности и на сообраќајот...

Холандски изум ги чисти реките од пластика со помош на меурчиња

Овој холандски изум користи меурчиња за да ја фати пластиката. Цевка поставена на дното на реката испушта воздух во водата и така...

Шведска и Австрија ги затворија последните фабрики на јаглен

Европа штотуку ги доби втората и третата земја кои не користат јаглен. Шведска и австрија ги затворија своите последни фабрики на јаглен...

Компанијата Archivist направи кошули од рециклирани хотелски чаршави

Понекогаш правењето нешто невообичаено е модерно. Така, компанијата за одржлива облека Archivist има бизнис план кој се потпира на пореметување на она...

Загадувањето на воздухот во светските метрополи падна на најниско ниво

Загадувањето на воздухот во светските метрополи, каде што животот буквалсно застана како резултат на карантинот воведен поради пандемијата на корона вирусот, падна...

Да задржиме ниски сметки за енергија во домовите за време на...

ЕБРД, ЕУ, Австрија и WBIF ги поддржуваат зелените инвестиции во Западен Балкан Душан Стојковиќ е еден од милионите граѓани низ Западен...

Соња и Владимир го заменија градот со планина! Планинската куќа Царевец...

Соња Манчевска и Владимир Ѓорѓиоски пред четири години одлучиле градскиот живот да го заменат со природата на националниот парк „Маврово“. Имале среќа...

Над Северниот пол се појави озонска дупка

Германски научник тврди дека ја открил првата дупка во озонската обвивка над Северниот пол. Во последните две недели дебелината на озонската обвивка...

Пропоинт, зелена компанија која со вградување соларни панели ја намали емисијата...

Пропоинт се вбројува меѓу најдобрите печатници во Македонија и веќе 24 години воведува технолошки иновации на пазарот со континуирано инвестирање во нови технологии од...

Оваа кошула е направена од рециклирани пластични шишиња и отпадоци од...

Ви ја претставуваме кошулата Switchback, која е целосно направена од рециклирани пластични шишиња и од рециклирани зрна кафе. Кошулата е модерна, има...

НАЈПОПУЛАРНИ