Почетна Технологијата за добро

Технологијата за добро

Преку „МЗАЕДНИЦА“ вклучи се во креирање на локалниот буџет за...

0
Граѓаните на општините Карпош, Валандово и Кочани можат директно да учествуваат во креирањето на буџетот за 2022 година за својата општина преку мобилната апликација...

„Агросенс“, македонска иновација која креира агрометеоролошка станица за земјоделците и ги...

0
Поголемо производство и поквалитетен род на нивите, како и помали трошоци за заштита и одржување со што ќе се обезбеди поголема конкурентност на производите...

Самсунг го одложи лансирањето на телефонот со свитлив екран

0
Произведувачот на паметни телефони, јужнокорејски Самсунг, објави дека го одложува лансирањето на својот уред на преклопување Галакси Фолд, бидејќи некои американски новинари се жалеле...

Горјан Јовановски, Мој воздух! Како нашиот суперхерој ја искористи технологијата да...

0
Технологијата е создадена од луѓето и треба да ни служи за да го олесни секојдневието, да ни заштеди време, да нѐ поврзе.... Но, секогаш има...

Технологијата на компанијата ГДи Скопје ги преброја сите дрвја и грмушки...

0
Во Скопје, под надлежност на градската власт има 65.844 дрвја и 28.325 грмушки. Нив ги преброја и евидентира компанијата ГДи Скопје, творец на зелениот...

Хрватски иноватори направија целосно автономни мобилни роботи

0
Интеграцијата на роботите во секојдневната работа не е нешто за што само читаме или гледаме на телевизија. Компаниите се се' позаинтересирани за воведување на...

Извршена првата операција на мозок преку 5G на пациент оддалечен 3.000...

0
Доктор ја направи првата операција во светот на мозок преку мобилната мрежа 5G. На пациент со Паркинсонова болест му бил вграден имплант во мозокот...

Успешно пресадено првото 3Д печатено ребро во светот

0
Досега е постигнат голем напредок на полетот на 3Д технологијата во медицината и трендот уште повеќе ќе зема замав во иднина. Едно битно достигнување...

Технологијата ни овозможува да ги искористиме своите потенцијали, да сонуваме за...

0
Технологијата го менува светот од секој аспект на нашето постоење. Начинот на кој учиме, работиме, комуницираме, купуваме или патуваме. Денес употребата на комуникациската технологија...

Александар Гелевски: од Кавадарци нудиме дигитални услуги на компании од целиот...

0
Александар Гелевски е млад човек, фотограф и графички дизајнер кој живее и работи во родното Кавадарци. Оттаму ја води својата стартап компанија Тивиус продукција...