Транспортот и размената мора да се одвиваат непречено. Се бараат...

0
Услужната комора на Македонија ја презентира состојбата во секторот транспорт, кој во моментов се соочува со бројни предизвици.  Транспортерите имаат голема одговорност да се...

Дел од банките понудија одложување на кредитите до шест месеци

0
По донесувањето на Уредбата за олеснување на договорните услови на кредитите, донесена со цел надминување и ублажување на негативните ефекти од кризната ситуација, сите...

Фајнанс тинк: Без паметни и брзи мерки штетите во економијата...

0
Паметен, амбициозен и навремен одговор на економските власти може да ги намали штетите врз економијата и домаќинствата. Но, ако одговорот е задоцнет, недоволен и...

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

0
Комората на сметководители на Македонија, ја презентираше моменталната финансиска состојба во стопанството погодено од вирусната инфекција Ковид19.  Сметководството, како дејност има големи обврски и...

Oд утре почнува аплицирањето за бескаматните кредити за најпогодените фирми од...

0
Кире Наумов, директорот на Равојната банка денеска на прес-конференција истакна дека банката ќе овозможи бескаматни кредити за оние компании кои ќе бидат најпогодени од...

Продолжен за седум дена рокот за поднесување ДДВ-04

0
Управата за јавни приходи ги известува даночните обврзници и сметководителите дека рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 за даночниот период од 1 до 29...

Средба на Стопанската Комора на Македонија со заменик претседателката на Влада,...

0
Стопанската комора на Македонија, активно ја следи вонредната ситуација и во таа насока денес беше одржана средба на претседателите на Здруженијата според дејности при Комората со заменик-претседателката...

Реакција на Стопанската комора на владините економски мерки

0
Острите реакции на компаниите на денешното објавување на сетот на економски мерки само ја потврди јавната изјава на претседателот на Стопанската комора на Македонија Бранко Азески дадена...

Арсовска: Потребна е навремена помош за справување со ефектите од Ковид-19...

0
Кај компаниите постои расположение да се почитуваат мерките кои Владата ги донесе за справување со штетните последици од Ковид-19, но за да се спречат...

Утре завршува рокот за мерката за финансиска поддршка од 20.000 евра...

0
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги потсетува сите лица од 18 до 40 години кои сакаат да поднесат барање за добивање на...