Почетна Тагови десалинизација

Таг: десалинизација

Научници од МИТ открија начин како да се добие чиста вода...

0
Многу голема количина од природните води на Земјата се користи за разладување на фабриките, а голем дел од таа вода се исфрла во атмосферата...

Научници од МИТ открија начин морската вода да ја претворат во...

0
Научници од Технолошкиот институт на Масачусетс открија решенија како со помош на соларна енергија да ја претворат солената морска вода во вода за пиење....

Научници од Тексас создадоа револуционерен материјал кој ја прочистува секоја вода...

0
И покрај сите напредни технологии на денешницата, пристапот до чиста вода се уште е голем проблем, не само за земјите во развој, туку и...