Почетна Тагови животен век

Таг: животен век

Научници пресметаа колку се продолжува животот ако се придржуваме до здрави...

0
Група меѓународни истражувачи од Харвард откри дека пет здрави животни навики може да обезбедат поквалитетен и подолг живот за најмалку 14 години кај жените...

Во иднина нема да има пензионирање – луѓето ќе работат додека...

0
Рик Еделман, основач и извршен директор на компанијата Edelman Financial Services, една од водечките компании за финансиско советување, смета дека наскоро ќе исчезне досегашниот...

Просечниот Европеец губи по две години од животот поради загадувањето

0
Просечниот жител на Европа губи по две години од животот поради ефектите кои ги има загадениот воздух врз здравјето, покажува извештајот објавен во European...

Пет едноставни навики кои можат да ви го продолжат животот дури...

0
Американците имаат значително пократок животен век отколку речиси сите други земји со високи приходи. Најновите податоци покажуваат дека луѓето во САД можат да очекуваат...

Луѓето во иднина ќе живеат 130 години!?

0
Луѓето во иднина ќе живеат 130 години, а ќе имаат тело и мозок свежи како во младоста, тврдат генетичарите. Генетската терапија може да биде...

Ова се топ 13 земји со најдолг животен век на луѓето

0
Светскиот економски форум објави податоци за земјите со најдолг и најкраток животен век во светот. Меѓу топ 10 има само европски и азиски земји,...

Научниците пресметаа точно колку подолго ќе живееме ако имаме почист воздух

0
Според Светската здравствена организација, загадувањето на воздухот е најголемиот ризик со кој се соочуваат луѓето како последица на сопственото невнимание. Но, што значи тоа...