Почетна Тагови Македонски Телеком

Таг: Македонски Телеком

Македонски Телеком за прв пат воведува еСИМ технологија

0
Македонски Телеком продолжува да ги следи најновите светски  дигитални трендови  и, за прв пат на пазарот, воведува еСИМ – вградена електронска картичка, еволуција во СИМ технологијата. Со својата...

Македонски Телеком со празнична понуда за поубав крај на годината

0
За поубав крај на годината и почеток на Новата, Македонски Телеком почнува Новогодишна промоција за Magenta 1 и Mobile тарифните модели. За време на празниците, корисниците...

Македонски Телеком ќе користи обновливи извори на енергија за своите дата...

0
Македонски Телеком постави сопствен систем за производство на енергија од сончево зрачење на најголемиот дата центар во Скопје. Системот се состои од 148 соларни...

Македонски Телеком: да останеме поврзани од дома, со двојно повеќе фиксен...

0
Во услови кога начинот на кој живееме и работиме е многу различен од вообичаено, важно е да останеме поврзани од дома и солидарни. Наша обврска...

Македонски Телеком со зголемена добивка во 2019 и раст во сите...

0
Пораст на бројот на корисниците во сите сегменти: интернет, телевизија и мобилни услуги. Нето добивката во 2019 година е зголемена за 6,3% Македонски Телеком оствари позитивни...

Македонски Телеком организира e-Sport турнир за вистински гејмери

0
Последниот викенд од оваа деценија им го посветуваме на гејмерите – на оние на кои виртуелниот свет им е подеднакво голем предизвик како и реалниот. На...

Македонски Телеком ја овозможува VoLTE технологијата

0
Македонски Телеком воведува нова технологија за обезбедување говорни услуги во мобилната телефонија – VoLTE (Voice over LTE). Оваа технологија на корисниците им овозможува подобар квалитет на...

Telekom Electronic Beats Weekender – подгответе се за продолжен викенд со...

0
Иако температурите паднаа, Telekom Electronic Beats Weekender ќе ја подгрее атмосферата во градот. По успешниот летен TEB Picnic што се одржа во Градскиот парк, овојпат на ред...

Избрани десет тимови што ќе работат на дигитални решенија за инклузија...

0
Младите иноватори почнаа да ги развиваат своите идеи со помош на ментори од Телеком На отворениот повик до млади иноватори за инклузија на деца и...

Македонски Телеком ја постави првата тест на 5G мрежа во центарот...

0
Измерена над 10 пати поголема брзина во споредба со 4G Македонски Телеком ја постави првата тестна 5G мрежа во центарот на Скопје, со што обезбеди услови за...