Почетна Тагови миленијалци

Таг: миленијалци

Училиштa во Велика Британија ги укинуваат аналогните часовници затоа што миленијалците...

0
Живееме во време на најдобра технологија каде што најголем дел од работите ги работиме или ги читаме на екран. Станува минато работењето без компјутер,...

Миленијалците се најосамената генерација

0
Според едно најнов истражување на возрасната популација во САД, миленијалците се најосамената генерација. Студијата YouGov покажала дека 30% од миленијалците секогаш или често се чувствуваат...

Во Берлин можете да изнајмите еден квадратен метар земја за да...

0
Во Берлин можете да изнајмите еден квадратен метар земја за да посадите бавча. Миленијалците во Германија се вљубеници во урбаното градинарство и сакаат на...

Навиките за спиење на миленијалците ја менуваат работната средина

0
Постојат доста мислења за тоа колку време спијат миленијалците, но најголем дел од нив се согласуваат дека спијат многу повеќе отколку порано. На пример,...

Во оваа компанија вработените сами бираат кога и каде ќе работати...

0
Технолошката компанија Verve би можела да биде идеално место за работа за миленијалците. Имено, компанијата на своите вработени им дава слобода да го изберат...

50 милениумски претприемачи кои ја градат иднината на Европа (3)

0
Замислете колку е важна секоја секунда во случај кога доживувате срцев удар или замислете ги ефектите врз светот доколку целиот би се напојувал на...

Повеќе од половина од миленијалците управуваат со своите пари преку мобилен...

0
Со оглед на тоа дека се повеќе сектори преминуваат во дигиталниот свет, развојот на технологијата неминовно влијае и на секторот на финансиски услуги. Без...

50 милениумски претприемачи кои ја градат иднината на Европа (2)

0
Замислете колку е важна секоја секунда во случај кога доживувате срцев удар или замислете ги ефектите врз светот доколку целиот би се напојувал на...

50 милениумски претприемачи кои ја градат иднината на Европа (1)

0
Замислете колку е важна секоја секунда во случај кога доживувате срцев удар или замислете ги ефектите врз светот доколку целиот би се напојувал на...

Топ 50 градови за живот за миленијалците

0
Како што расте најголемата генерација во историјата едно нешто станува јасно - миленијалците не сакат да живеат во предградија. Тие браат градови каде што...