Почетна Тагови мозок

Таг: мозок

Неуронаучници објаснија како кафето го прави нашиот мозок поздрав

0
Досега секаде можевме да прочитаме и да слушнеме зошто кафето е добро за нас, како го подобрува здравјето и како помага за подолг животен...

Суперкомпјутер кој може да ги открие тајните на човечкиот мозок

0
По 12 години и вложени 15 милиони фунти, голем компјутер дизајниран да го имитира човечкиот мозок конечно е подготвен за акција Компјутерот наречен „SpiNNaker“, направен...

Невролог објаснува зошто вашата прва идеја ретко кога е најдобрата

0
Наречете го тоа ефикасност или мрзеливост - но, мозокот не сака да троши многу енергија. Побарајте од мозокот да реши некој проблем и ќе...

Научници направија протеза за мозокот за подобро памтење

0
Според некои нови истражувања, човечкиот мозок има околу 86 милијарди неврони и со толкава количина можни врски меѓу нив, би очекувале лесно да паметиме...