Почетна Тагови мрежа

Таг: мрежа

Како да бидете сигурни дека вашата мрежа нема да застари?

0
Во тек со идната побарувачка - без преголеми трошеци До неодамна, дизајнерите на мрежи и инсталатерите создаваа „идеална“ инсталација за каблирање, уште во првите фази на проектите за...

Македонски Телеком ја постави првата тест на 5G мрежа во центарот...

0
Измерена над 10 пати поголема брзина во споредба со 4G Македонски Телеком ја постави првата тестна 5G мрежа во центарот на Скопје, со што обезбеди услови за...

Македонските социјални претпријатија се обединуваат во мрежа

0
Создавање економија базирана на реалните потреби на граѓаните, придонес кон остварување на глобалните цели за одржлив развој и креирање идентитет, потпрен на  отвореност и...

Mesh WiFi е една од најновите технологии за бизнисите и домовите

0
Mesh е една од најновите  технологии за oдличен Wi-Fi за домовите и деловните простории. Концептот е едноставен: Mesh уредите  го засилуваат сигналот на вашиот...

Македонски Телеком ја има најдобра мрежа во Македонија во 2018 година

0
Македонски Телеком ја потврди својата позиција на оператор со најдобра мрежа во Македонија и во 2018 година. Резултатите се од независното тестирање на компанијата...

Бизнис ангели инвестираат во млада хрватска компанија вредна 500.000 евра

0
Единаесет членови на Хрватската мрежа на бизнис ангели CRANE за гејминг студиото Hyperion ја обезбеди досега најголемата инвестиција. Тие одлучија да инвестираат во стартапот...

Научници од МИТ открија начин како да се добие чиста вода...

0
Многу голема количина од природните води на Земјата се користи за разладување на фабриките, а голем дел од таа вода се исфрла во атмосферата...

Tesla ќе претвори 50.000 домови во Австралија во генератори на соларна...

0
Педесет илјади домови во Јужна Австралија наскоро ќе добијат соларни панели и батерии на Tesla како дел од планот на компанијата да се трансформираат...

За развој на малите и средните претпријатија да се користат европските...

0
Домашните мали и средни претпријатија треба да се пријавуваат повеќе за учество во проекти финансирани со програмите на Европската унија со оглед на капацитетот...

Нов електричен автопат ќе ја поврзе цела Европа – од Норвешка...

0
За да се олесни прифаќањето на електричните автомобили консументите мора да знаат дека лесно ќе можат да ги наполнат возилата како да се автомобили...