Почетна Тагови навигација

Таг: навигација

WeWalk е првиот паметен бастун за слепи луѓе

0
Ова е револуционерен паметен бастун за слепи луѓе. WeWalk  е бастун кој го направи компанијата YGA, а ги детектира сите пречки кои се наоѓаат на...

Huawei прави сопствена апликација за мапи и навигација

0
Се е поизвесно дека по 20 август ќе прекине соработката меѓу Huawei и Google. Корисниците кои и досега ги користеле телефоните на Huawei и...

НАСА во вселената испраќа „вселенска навигација“ која целосно ќе ги смени...

0
За навигација на Земјата користиме GPS или мапи, но како да се снајдете во вселената каде што растојанијата меѓу вселенските тела се огромни? Токму...

Северниот магнетен пол на Земјата постојано се придвижува, а тоа влијае...

0
Земјиниот магнетен северен пол не е конкретно место, туку постојано се придвижува кон север за околу 50 км. Но, последните неколку години научниците забележаа...