Почетна Тагови ОЕЦД

Таг: ОЕЦД

УНИЦЕФ предупредува: Децата во богатите земји се дебели, не знаат математика...

0
Премногу деца во најбогатите земји во светот немаат основни знаења од математика и читање и патат од ментални пореметувања, објави УНИЦЕФ. Во извештајот на...

Народната банка ја подготвува првата национална стратегија за финансиска едукација на...

0
Народната банка е домаќин на првата официјална мисија во рамките на проектот за техничка помош за финансиска едукација на Организацијата за економска соработка и...

Во кои земји работниците имаат најдолга работна недела?

0
Мексиканец поминува 2.255 часа годишно на работа, што е еднакво на 43 часа неделно Мексиканците работат многу повеќе часови неделно отколку кој било друг...