Почетна Тагови песок

Таг: песок

Старото стакло ќе се користи за правење нов, подобар бетон

0
Иако стаклото се смета за еколошко бидејќи може да се рециклира, факт е дека не се рециклира голема количина стакло. Тоа особено важи за...

Оваа машина шишињата за пиво ги претвора во песок за неколку...

0
Оваа машина може да рециклира шишиња и да помогне да се спасат плажите, односно песокот од плажите во светот. Рециклирањето се одвива за неколку...

Компанија од Дубаи направи шолји за кафе од пустински песок

0
Инспирирана од дините, кои постојано менуваат местоположба и форма, компанијата Foundry одлучи да направи материјал кој ги има карактеристиките на пустинскиот песок, но претворен...

Посебен вид песок ќе ни овозможи да ја пиеме дождовната вода...

0
Кога силно врне, дури и во суви предели каде што има недостиг на вода, дождовната вода тече по улиците и право во канализација. Благодарение...

Светот ќе снема песок – ресурс кој е побитен и од...

0
Светот наскоро ќе се соочи со недостиг од песок, а паралелно со брзото трошење на песокот се развива и расте црниот пазар на песок....