Почетна Тагови пестициди

Таг: пестициди

Инсекти „тренирани“ во Германија се на специјална задача низ Европа

0
Инсекти „тренирани“ во Германија ширум Европа извршуваат специјална задача - да уништат други инсекти. Осите и некои други бубачки служат како замена за пестициди....

Франција е првата земја во светот која ќе ги забрани сите...

0
Франција стана првата земја во светот која ќе ги забрани сите пет пестициди кои се смета дека ги убиваат пчелите на Земјата. Феноменот наречен...

Професор Емилија Арсов: со македонската апликација „База на пестициди“ до помала...

0
Лозаропроизводителот Стефан Стојчев, кој произведува грозје на 25 хектари од неодамна користи македонска мобилна апликација „База на пестициди“, како корисна алатка во изборот на...

ВИДЕО: Седум факти за штетното влијание на модата врз планетата Земја

0
Од видеото во прилог можете да видите седум неверојатни факти како модата, односно брзата мода и наштетува на нашата животна средина. Најпрвин, брзата мода...

Ова се продуктите кои содржат најмногу пестициди!

0
Според податоците на непрофитната американска организација Environmental Working Group (EWG), и покрај миењето на 65% од овошјето и зеленчукот остануваат штетни хемикалии кои предизвикуваат...

Франција е првата земја во светот која ќе ги забрани сите...

0
Франција стана првата земја во светот која ќе ги забрани сите пет пестициди кои се смета дека ги убиваат пчелите на Земјата. Феноменот наречен...

Со новиот закон за фитофармација поголема контрола на употребата на пестициди...

0
Поголема заштита на земјоделските производи, дополнително регулирање на користењето пестициди и примена на безпестицидни мерки, предвидува новиот закон за фитофармација што помина на владина...