Почетна Тагови План за економски раст

Таг: План за економски раст

Македонските компании гладни за пари! 80% од одобрените проекти се за...

0
           Зголемување на конкурентноста предводена од технолошки развој и креирање додадена вредност се главните цели на инструментите од третиот столб на Планот за економски раст....

Денес ќе се доделат првите грантови на домашни компании од Планот...

0
  На претставниците на микро, мали и средни претпријатија денеска ќе им бидат грантови за финансирање на проектите со кои аплицираа на првиот повик на...

Технолошкиот парк ќе биде пуштен во употреба до крајот на годинава

0
Македонија да биде промовирана како место за тестирање на новите ИКТ технологии, најави денес министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски. „Комбинацијата на отворени...

Главна цел на нашите програми е креирање на брзорастечки бизниси и...

0
Во тек е првиот повик од третиот столб на владиниот План за економски раст наменет за микро, мали и средни преторијатија. За интересот на...

Од следната среда компаниите ќе можат да аплицираат за средства од...

0
Повикот со кој домашните компании ќе може да конкурираат за финансиска поддршка со мерките од третиот столб на владиниот План за економски раст ќе...

Финансиски олеснувачи ќе им помагаат на фирмите да добијат пари од...

0
Финансиски олеснувачи ќе им помагаат на компаниите да подготват квалитетен проект со кој ќе може да конкурираат за добивање неповратни средства со повикот што...

Компаниите заинтересирани за мерките од Планот за економски раст

0
Компаниите генерално немаат забелешки за мерките од третиот столб на владиниот План за економски раст, но имаат нејаснотии во однос на условите и критериумите...

Со колку пари и за какви проекти ќе бидат поддржани микро,...

0
Деновиве беа презентирани детали од новата среднорочна програма на Фондот за иновации и технолошки развој за финансиска поддршка на микро, мали и средни преторијатија...