Почетна Тагови платформа

Таг: платформа

Швајцарска компанија создаде платформа за следење на пластичниот отпад во целиот...

0
Компанијата Environmental Action (EA) со седиште во Женева, Швајцарија, лансираше дигитална датабаза со цел да се следи менаџирањето со пластичниот отпад во целиот свет....

Кина стартува јавна платформа за следење и казнување на загадувачите на...

0
Кина планира стартување на нова информативна платформа која ќе овозможи луѓето да следат колку емитуваат гасови компаниите кои ја загадуваат околината за да можат...

Huawei развива платформа за хибридни школи кои комбинираат онлајн и физичка...

0
Во рамките на својот проект за паметно образование Huawei Smart Education компанијата Huawei почна за развива сеопфатна дигитална платформа која овозможува т.н. хибридно образование,...

Google ја претстави платформата Teach from Home како помош за одржувањето...

0
Google ја претстави платформата Teach from Home за учење на далечина. Платформата е центар за информации и алатки кои им помагаат на наставниците во...

Професор Марков: InnoTech Club ги мотивира младите да се вклучат во...

0
Д-р Зоран Марков е професор по механика на флуиди и хидроенергетика на Машинскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Тој има меѓународно истражувачко...

Промовирана InnoTech Club, платформа за зголемување на свесноста за наука, технологија...

0
Во услови кога се соочуваме со одлив на млади и кадар од земјава, а уделот на индустријата во БДП се намалува, го поставуваме прашањето...

Народната банка ја отвори платформата Порта за иновации

0
Народната банка отвори Порта за иновации – платформа за комуникација со финтек-секторот. Основна цел на овој нов и значаен проект е да се поддржи...

ВИДЕО: Туш за во двор кој нема да го забележите додека...

0
Оваа дрвена преносна платформа, всушност, е надворешен туш кој можете да го поставите во двор. Тушот MC Shower можете да го поставите во градина,...

Македонска берза официјално ја претстави crowdfunding платформата Funderbeam – нов модел...

0
Во среда, на 5 јуни, со почеток во 15:00 часот во Public room, Македонската берза и официјално ја претстави crowdfunding платформата Funderbeam пред сите...

Слајс – иновативна бизнис идеја, локално менаџирана, а со глобален успех

0
Базирана врз новите технологии, бизнис идејата на Илир Села со којашто го освои американскиот пазар, е водена и менаџирана токму од Македонија преку канцелариите...