18.8 C
Skopje
сабота, јуни 10, 2023

Inno Cafe

Kabtel desktop

На Ино Кафе се презентираа иновативни проекти изработени во Ино Фаб Лаб на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје!

На вчерашното Ино Кафе беа презентирани два иновативни производи креирани и развивани од страна на млади тимови во ИНО ФАБ ЛАБ, првата...

Македонска иновација: мобилна веб камера која овозможува професорите да гледаат директно во листовите додека учениците прават писмена работа

Мобилна веб камера со сталак, наменета за олеснување на процесот на онлајн предавање и учење условено од корона кризата е најновата...

Inno Cafe Штип: Без технологија нема квалитетно производство на храна

Третото Inno Cafe оваа година, а прво во време на Ковид-19 пандемија се одржа во Штип со учество на докажани и успешни...

ЦЕФЕ Македонија и Ино Тех Клуб потпишаа Mеморандум за соработка

Иновативноста и претприемништвото се клучни за секој бизнис ЦЕФЕ Македонија и Ино Тех Клуб потпишаа Mеморандум за соработка. Целта на документот...

Inno Café: Успешни во кариерата може да бидете само ако имате големи соништа

Второто Inno Cafe за оваа година се одржа во Скопје со учество на докажани и успешни претприемачи и манеџери, но и млади...

ФОТОГАЛЕРИЈА од лансирањето на InnoTech Club

Поддржана од Владата на САД, преку Alumni Innovation Engagement, основната мисија на InnoTech Club е презентирање пред младите на важноста на науката, технологијата и...

Промовирана InnoTech Club, платформа за зголемување на свесноста за наука, технологија и иновации

Во услови кога се соочуваме со одлив на млади и кадар од земјава, а уделот на индустријата во БДП се намалува, го...

InnoCafe

Во следните пет месеци на Inno Café настаните ќе се дружиме во Скопје, Штип, Тетово и Битола. На овие настани преку заедничко дружење...

НАЈПОПУЛАРНИ