Почетна Тагови работа

Таг: работа

Секој заслужува добра работа!

0
Од денес започна со  функционирање http://www.thrivity.mk првата алатка за пребарување (Search engine) за луѓето кои бараат работа и за компаниите кои вработуваат. Под слоганот „Заслужуваш добра работа“...

Јапонците одлучија – спиење на работа задолжително!

0
Јапонските работодавци одлучија спиењето на работното место да стане дел од работните одговорности на секој вработен. Тоа не се мисли дека вработените ќе добијат неколку...

Зошто јануари е месец за нова работа?

0
Статистиката вели дека една од пет личности бара нова работа во овој месец. Што е тоа што ги тера луѓето да размислуваат за промена...

Губите мотивација? Овие четири работи ќе ве наполнат со енергија за...

0
Истражувањата на психолозите покажаа дека силата на волјата е ограничена и недостатокот на мотивација во кариерата и работата е многу честа појава. Ви презентираме...

Научниците велат дека одржувањето состаноци надвор може да ви го продолжи...

0
Научниците тврдат дека држењето состаноци надвор може да има големи бенефити врз вашето здравје. Истражувачи анализирале што се случува кога луѓето кои работат во...

Не треба да ги имате сите квалификации за да се пријавите...

0
Ако неодамна сте дипломирале, веројатно сте слушале некои предавање за кои сте мислеле дека ќе ве подготват за првата работа. За жал, најголем дел...

Наскоро во Швајцарија ќе можат да влезат, да работат и да...

0
Жителите на Романија и на Бугарија од 1 јуни годинава ќе имаат целосна слобода за влез, вработување и отворање бизнис во Швајцарија. Со други...

Tip of the Week – Ритуали

0
„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето...

Само лошите лидери очекуваат од нините вработени постојано да работат

0
Денес се се смени и сега живееме во свет во кој се ценат идеите, иновациите и решенијата. Додека индустриската револуција не научи да ги...

Tip of the Week – НЕ!

0
„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето...