Почетна Тагови рангирање

Таг: рангирање

Ова се државитe со најдобри услови за жените во светот

0
Во извештајот кој неодамна го објави списанието Ceoworld, познато светско списание за бизнис. Шведска е рангирана како најдобра земја во светот за жените. ...

Ова се најиновативните земји во светот

0
Според најновиот индекс за иновации на Blооmberg, Германија е најиновативна земја во светот. После Германија следуваат Јужна Кореја, Сингапур, Швајцарија и Шведска, а меѓу...

Дубровник е на трето место во светот по зависноста од туризмот

0
Дубровник се наоѓа на шесто место во светот по уделот на туризмот во економијата на листата со 73 градови кои се најдоа во извештајот...

Кои се најсреќните жители во Европа?

0
На скалата од о до 10 просечното задоволство на жителите во Европската унија постари од 16 години во 2018 година изнесувало 7,3. Притоа, од...

Ова се десетте земји каде што наставниците имаат највисоки плати

0
И покрај благородната улога која што ја вршат и претставуват втори родители на нашите деца, ги едуцираат да станат примерни и способни млади граѓани,...

Токио е прогласен за најбезбеден град во светот

0
Токио е прогласен за најбезбеден град во светот според способноста на градовите да се соочуваат со сите видови проблеми - од климатските катастрофи до...

Овие ќе бидат топ 10 најнаселени градови во 2030 година

0
Популацијата на Земјата постојано расте и се прценува дека до 2050 година на нашата планета ќе има 10 милијарди луѓе. Ова се информации кои...

Швајцарија и годинава ја задржа позицијата – најиновативна земја во светот!

0
Глобалниот индекс на иновативноста за 2019 година рангираше 129 земји од светот кои беа вклучени во истражувањето кое веќе 12 години го спроведуваат Универзитетот...

Топ 10 најчисти градови во светот

0
Лошите средини и патиштата со дупки може да го одвратат секого од посетување на кој било град. IИ не само тоа, посетителите потоа ќе...

Amazon е највреден бренд во светот за 2019 година

0
Amazon ја доби титулата највреден бренд во светот. Во изминатите пет години компанијата основана од најбогатиот човек во светот, Џеф Безос, ја зголеми својата...