Почетна Тагови социјално претприемништво

Таг: социјално претприемништво

Симона Станковиќ: Младите имаат идеи како да се решат најголемите општествени...

0
Social Impact Award имплементира едукативни програми во повеќе од 20 земји во Европа, Африка и Азија. Нејзина главна цел е да ги поддржува социјалните...

Отворање на Наградата за социјално претприемништво 2019 по петти пат

0
Во просториите на Фондот за иновации и технолошки развој официјално по петти пат беше отворен натпреварот за избор на најдобро иновативно решение во сферата...

Презентирани иновативни модели за социјално претприемништво пред бизнис заедницата

0
Социјалните претпријатија добија простор отворено да разговараат за предизвиците, потребите и можната соработка, заедно со институциите и бизнис заедницата во нашата земја, а како...

Преку социјално претприемништво до развиени заедници 

0
Социјалното претприемништво во РМ е во зародиш. За жал, сè уште не постои законска рамка за овој вид претприемништво, ниту пак стратегија. Невладините организации...

Промовирана програмата Upshift за млади социјални иноватори и претприемачи

0
Министерството за образование и наука, Фондот за иновации и технолошки развој и УНИЦЕФ денес го претставија партнерството за социјално претприемништво наменето за младите. Преку...

Програмата „Развој на одржливи социјални бизниси“ ќе ги обедини социјалните претприемачи...

0
Градот Струга наредниве три дена ќе биде домаќин на социјални претприемачи од  Југозападниот регион кои што ќе бидат дел од едукативната програма „Развој на...

 Social Impact Award: Натпревар на кој навистина не е важно да...

0
Социјалното претприемништво е посебна форма на претприемништво во која се интегрираат економски и социјални цели. Tоа претставува иновативен модел за решавање на социјалните и...

МамаОргана, компанија која прави органско ѓубриво, не креира отпад и вработува...

0
Наталија Бургиева, основачот на социјалното претпријатие МамаОргана, има 36 години, по професија е економист, а решила да влезе во агрономијата и производство на органско...

Проект за развој на социјалното претприемништво „Отвораме можности“

0
Развој на социјалното претприемништво преку градење капацитети и менторирање, креирање политики, вмрежување и пилотирање на конкретни мерки има за цел проектот „Отвораме можности“. Проектот денеска...

Македонски социјални претпријатија и дизајнери ги претставија своите производи на Design&Wine...

0
Денес и утре се одржува првиот Design & Wine викенд во просториите на CEED Hub Скопје на Машинскиот факултет кој е еден вид на...