Почетна Тагови фосилни горива

Таг: фосилни горива

Европа минатата година произвела повеќе енергија од обновливи извори отколку од...

0
Европа полека ја намалува зависноста од фосилните горива, а еден извештај покажа дела минатата година на Стариот континент е создадена повеќе енергија од обновливи...

Европската инвестициска банка од 2021 година натаму нема да финансира проекти...

0
Со почетокот на 2021 година сите компании кои работат со фосилни горива нема да можат повеќе да сметаат на поддршката од Европската инвестициска банка....

САД по прв пат во историјата произведе повеќе енергија од обновливи...

0
САД по прв пат годинава генерираше повеќе електрична енергија од обновливи извори отколку од јаглен. Во април годинава 23% од генерираната енергија во САД...

Данска сака до 2030 година да ја забрани продажбата на нови...

0
Данска целосно е обземена од револуцијата на електричните автомобили и забрзано се движи кон иднина во која ќе има нула емисија на јалгерод диоксид....

Рајот за велосипедисти до 2050 година сака да биде независен од...

0
Данската престолнина планира до 2025 година да стане јаглеродно неутрален, додека цела Данска до 2050 година одлучи да стане независна од фосилни горива! Данската престолнина...

Обновливата енергија до 2020 година ќе биде поевтина од фосилните горива

0
Цената на изворите на обновлива енергија како ветрот и соларната енергија ќе продолжат драстично да опаѓаат Според најновиот извештај на Интернационалната агенција за обновлива енергија,...

Њујорк повлекува инвестиции од 5 милијарда долари од индустријата за фосилни...

0
Зголемувањето на нивото на водите е закана по голем дел од териториите на Њујорк и би можело до крајот на овој век да предизвика...

Шведска фабрика наместо фосилно гориво троши облека на H&M

0
Шведска фабрика во северозападниот дел од Стокхолм се надева дека до 2020 година ќе престане да троши фосилни горива и ќе ги заменат со...

Словенија ќе забрани нови возила на фосилни горива од 2030 година

0
Словенија ќе ја забрани регистрацијата на нови возила на фосилни горива од 2030 година натаму. Исто така, земјата објави нацрт стратегија за развој според...

Франција сака да стане првата земја која целосно ќе го забрани...

0
За да ја оствари својата цел и да стане карбонски неутрална до 2050 година Франција планира целосно да го забрани производството на гас и...