Почетна Тагови хакатон

Таг: хакатон

Последен ден за пријавување на хакатонот за намалување на сивата...

0
Заклучно со 23:59 часот денеска може да се доставуваат пријави на првиот 48 часовен хакатон за намалување на сивата економија во е-трговија насловен „Хакирај...

Осум тима бараат иновативно маркетиншко решение за МојДДВ#МојаНаграда

0
Осум тимови кои се натпреваруваат во ФинХакатон2 од денеска до недела ќе креираат иноивативна маркетинг стратегија за наградната игра МојДДВ#МојаНаграда. Целта на #МојаНаграда е преку...

Охридска банка Сосиете Женерал и Солвео заедно со младите креираа решенија...

0
Викендов се одржа OBSG BUZZ хакатонот организиран од Солвео и Охридска банка Сосиете Женерал, каде речиси 50 млади поделени во 9 тимови креираа решенија...

Охридска банка Сосиете Женерал и Солвео ќе креираат мобилна банка од...

0
Напредокот на технологијата постојано укажува дека е потребно да се следат промените кои се неизбежни во сите области, особено кога станува збор за финансиите....

Штипскиот универзитет организира хакатон за креативни решенија за здравството

0
Факултетот за информатика при Универзитет „Гоце Делчев” во Штип организира дводневен хакатон во периодот 23-24 март 2018 г. на тема Креативни решенија за здравството, објави...

Хрватки направија апликација за деца со проширена реалност и вештачка интелигенција

0
Мирела Чошиќ, Маја Суботиќ Шушак и Андреја Сметко како тим Tartle победија на хакатонот на Хрватски Телеком со идеја за интерактивна апликација со проширена реалност...

Заврши образовниот хакатон во рамки на Конференцијата за квалитетно образование

0
#ОбразовенХакатон е настан кој се одржа во рамки на конференцијата “Квалитетно образование - за раст, резултати и подобра иднина“ чии организатори се Владата, Министерство...