20 C
Skopje
недела, јули 12, 2020
Почетна Тагови цемент

Таг: цемент

Астронаутите на Месечината ќе прават цемент со помош на урина

Астронаутите во иднина би можеле на Месечината да прават цемент со помош на прашина и урина/ Хемичарката Ана-Лена Кјониксен и нејзините колеги...

Научници од МИТ открија како да се елиминира емисијата на CO2...

Цементот е најчесто користениот градежен материјал во светот, а неговото производство е еден од најголемите загадувачи на атмосферата со емисијата на јаглерод диоксид. Научници...

Цемент направен со екстракти од моркови е поцврста и поеколошка варијанта...

Кој не сака крцкави и вкусни моркови, но дали таа цврстина на морковите може да помогне да се направи поцврст цемент и да се...

Овој цемент генерира светлина

Во текот на изминатите десет години развојот на паметни модели за конструкција, кои се тесно врзани за енергетската ефикасност, донесе нови материјали кои имаат...

Masonic Watch е првиот часовник во светот направен од цемент

Kога помислуваме на што не асоцира цементот на памет ни доаѓаат тротоари, блокови, но сигурно не помислуваме на часовници. Сега веќе можеме и часовниците...

НАЈПОПУЛАРНИ