Почетна Тагови чаши

Таг: чаши

ВИДЕО: Компанија од Њујорк направи биоразградливи чаши од тиква

0
Чашите за кафе за еднократна употреба се еден од најголемите загадувачи на околината. Но, сега една компанија „одгледува“ чаши кои се направени од овошје...

Starbucks и McDonalds заедно ќе прават биоразградливи чаши

0
Лесно е да си купиме од омиленото кафе наутро по пат додека одиме на работа, а потоа да ја фрлиме чашата без да размислиме...

Индонезиска компанија прави органско „стакло“ што може да се јаде

0
Трговецот со храна и пијалаци Онг Тек Тјан продава сладолед во чаши направени од „стакло“ кое може да се јаде. Наместо по употреба да...