-1.8 C
Skopje
четврток, јануари 23, 2020

Дневни Архиви: јули 6, 2018

MonoWheel е најновото моторно „возило“ кое нуди несекојдневна забава

MonoWheel  е многу слично на моноцикл, со таа разлика што треба да седите внатре во тркалото. Ова е една навистина луда машина и ниеден...

Tip of the Week – Работење од далечина

„Tip of the Week“ се авторски текстови што се објавуваат секој четврток и обработуваат теми од секојдневниот живот коишто помогат да го подобрите вашето...

Девет неверојатни рекорди на социјалните мрежи

Социјалните мрежи се релативно млад феномен, но и покрај тоа, тие веќе постигнаа импресивни бројки и поставија неверојатни рекорди. Впрочем, кој може да го...

Еколошки материјали, реупотреба на отпад и природна храна се проектите кои победија на натпреварот...

„Еко-дете“, „Дизајн за сите од отпадни материјали“ и „Гаџун -лек за кралевите и крал на лековите“ се идеите со кои ќе се претставиме на...

Еден милион Македонци користат Facebook

Од 2.085.051 жители на Македонија, 1.583.315 имаат пристап до интернет, објави Internet World Stats, а пренесува порталот IT.mk.  Ова е 75,9% од вкупното население во Македонија и претставува...

Словенечка компанија на вработените им дава по 250 евра ако донесат нови работници

Поради недостиг од работна сила од одредени струки словенечките компании во потрага по адекватни профили на работници веќе некое време се вртат кон соседните...

Lidl во Хрватска нема да продава пластика за еднократна употреба од 2019

Супермаркетот Lidl во Хрватска објави дека откако ќе ги распродаде веќе набавените количини на производи кои спаѓаа во пластика за еднократна употреба, повеќе нема...

Авиокомпанијата Emirates овозможи 3Д виртуелни тури на внатрешноста на нивните авиони

Emirates пред неколку дена додаде 3Д виртуелно искуство на својата интернет-страница и на посетителите им овозможи виртуелно да ја разгледуваат внатрешноста на нивните авиони...

Скопје доби станици за поправка на велосипеди на неколку локации

Град Скопје и Стопанска банка АД – Скопје промовираа пет станици за поправка на велосипеди кои ќе им овозможат на велосипедистите до колку имаат...

Учесниците на ФинХакатон работат на иновативни решенија за Буџетот на РМ

Преку веб апликација, видео и мултимедијална игра, Министерството за финансии ќе го направи Буџетот на РМ уште подостапен и транспарентен за граѓаните. Натпреварувачите на...

НАЈПОПУЛАРНИ