10 C
Skopje
вторник, јуни 2, 2020

Дневни Архиви: март 24, 2019

Четири работи кои сите би требало да ги направиме до 8 часот наутро

Животот денес е многу брз и понекогаш не можеме да ги следиме своите соништа, особено ако имаме работа и деца. Затоа, ако своето време...

Зошто е поедноставно и поевтино бекапот на податоци да се аутсорсира во специјализирана компанија?

Бекапот има многу поголемо значење од тоа што луѓето обично му го препишаат! Без функционален бекап не можете да обезбедите континуитет на постоење на документите....

Каде живеат најбогатите луѓе во светот и на што ги трошат парите?

Околу половина од најбогатата популација во светот и покрај многубројните имоти, има регистрирано постојано престојувалиште во десет светски градови, покажа истражувањето на Knight Frank....

Утре почнува одбележување на Глобалната недела на парите во Македонија

Утре започнува традиционалната Глобална недела на парите, којашто повеќе години наназад со бројни активности од сферата на финансиската едукација се одбележува и во земјава. Како...

Наместо во облак или на дискови, податоци ќе чуваме во ДНК

Последните неколку години истражувачи од Microsoft интензивно работат на развој на системи кои би можеле да кодираат дигитални податоци во ДНК, но и да...

Успешно пресадено првото 3Д печатено ребро во светот

Досега е постигнат голем напредок на полетот на 3Д технологијата во медицината и трендот уште повеќе ќе зема замав во иднина. Едно битно достигнување...

Поскапуваат становите?!

Становите ќе поскапуваат, алармираат градежниците. Причина е континуираниот раст на трошоците во градежништвото за нови објекти. Статистиката покажува дека во последниот квартал лани градежните...

Во Македонија има 31 ученичка компанија! Како функционираат?

Во Македонија проектот за претприемничко образование се реализира од крајот на 2017 година. Oва е едукативен проект кој веќе 100 години се спроведува ширум...

Научници направија течен метал кој се растегнува и менува форма

Филмовите како „Терминатор“, во кој има ликови направени од метал и можат да ја менуваат формата, можеби ќе станат реалност со најновото откритие на...

НАЈПОПУЛАРНИ