21 C
Skopje
сабота, август 15, 2020
Почетна 2019 март

Месечни Архиви: март 2019

ФИТР го објави вториот повик во рамки на Планот за економски раст на Владата

Фондот за иновации и технолошки развој го објави вториот повик од Планот за економски раст на Владата (ПЕР), за ко-финансирани грантови за комерцијализација на...

Пет иновативни начини како Естонија ја користи технологијата за да го олесни секојдневниот живот...

Естонија е позната по своите напредни сфаќањ во поглед на технологијата. Еден од најдобрите примери за тоа е што стана првата земја во светот...

Volkswagen го редизајнираше своето познато лесно возило за на плажа – сега е електрично

Пред речиси 60 години Брус Мејерс го создаде Meyers Manx, слаткото возило наменето за возење по песок кое личеше на „буба“ и ја дефинираше...

МамаРент, македонско-италијански стартап награден за иновативност во Италија

МамаРент го освои третото место како најиновативна идеја од 25 идеји на настан организиран од Здружението на стопански комори од регионот Венето, Италија, Универзитетот...

Отворен повик за 12-то издание на ЛИДЕР проект: Врвна програма за бизнис образование во...

Македонија2025 го објави отворениот повик за ЛИДЕР проектот, кој по 12-ти пат ќе се одржи во Скопје од 6-ти до 17-ти мај во соработка...

Како можеш да ја зголемиш продуктивноста на твојот тим на еднодневната работилница за Design...

Примената на Design Thinking методологијата овозможила светски компании како Google, Apple и IBM да се стекнат со значителна конкурентска предност и да го зголемат...

Технологијата на компанијата ГДи Скопје ги преброја сите дрвја и грмушки во Скопје

Во Скопје, под надлежност на градската власт има 65.844 дрвја и 28.325 грмушки. Нив ги преброја и евидентира компанијата ГДи Скопје, творец на зелениот...

Триглав влегува на македонскиот пазар на дополнително пензиско осигурување

Надзорниот одбор на Заваровалница Триглав на седницата одржана на 28. 3. 2019г. го потврди ревидираниот годишен извештај на Групацијата Триглав и на матичното друштво...

Скутер на сончева енергија е идејата победник на Кампот за иновации за средношколци во...

Тимот „Vibe – Rent-a-Scooter“, во состав Ана Марија Митева, Петар Танески, Горjана Мицевска, Анастасија Андова и Теодора Домазетовиќ, од 5 средни училишта од Скопје, Кочани, Куманово, Крива Паланка и Штип, го...

Париски Лувр е најпосетуваниот музеј на светот

Парискиот музеј Лувр е најпосетуваниот музеј на светот, со повеќе од 10 милиони луѓе лани, посочува новата ранг листа на „Арт Њуспејпер“. Посетеноста на музејот...

НАЈПОПУЛАРНИ