-4 C
Skopje
недела, февруари 23, 2020

Дневни Архиви: јуни 23, 2019

Бактериите од морето ја колонизираат нашата кожа после само 10 минути пливање

Ако ајкулите и изгорениците од сонцето не ве плашат додека сте на плажа, можеби ова ќе се исплаши. Според прелиминарните истражувања објавени неодамна, потребни...

Игралишта за фудбал во Јужна Африка ја собираат дождовната вода и ја претвораат во...

Овие фудбалски игралишта во Јужна Африка ја претвораат дождовната вода во вода за пиење за децата. Вештачките терени за фудбал ја собираат водата од...

Нова програма на ИФЦ за развој на преработувачката индустрија

ИФЦ, членка на Групацијата Светска банка, денес потпиша меморандум со Министерството за финансии на Северна Македонија за поттикнување на развојот на преработувачката индустрија во...

Нова македонска иновација. Создаден кириличен фонт DyslexicFZF за лица со дислекција!

Лицата со дилексија ќе можат полесно и побрзо да читаат, благодарение на заедничкиот труд на Филозофскиот факултет, здружението за дислексија „Ајнштајн“ и компанијата Emit...

НАЈПОПУЛАРНИ