7 C
Skopje
четврток, јуни 4, 2020

Дневни Архиви: август 4, 2019

Наскоро ќе можеме да пишуваме со своите мисли

Се до неодамна технологијата која овозможува пишување со мислите наместо со прстите или со гласот се чинеше како научна фантастика, но денес ни е...

Makr Shakr е најнапредниот робот бармен во светот

Производителот на барови Makr Shakr отвори роботски барови во Милано и во Лондон. Компанијата основана од професорот на МИТ, Карло Рати, има за цел...

Facebook го додава своето име на популарните апликации Instagram и WhatsApp

Facebook  наскоро ќе го додаде своето име на називитe на популарните апликации Instagram и WhatsApp. Instagram наскоро ќе стане Instagram from Facebook, a WhatsApp ќе...

Елези: 14,5 милијарди денари поврат на ДДВ годинава

Ширет Еези, заменик-министерката за финансии, потврди дека до сега оваа година се вратени 14,5 милијарди денари, односно околу 240 милиони евра, како поврат на...

Новиот телефон на Xiaomi ќе може безжично да полни други уреди

Првиот смартфон во светот со реверзибилно полнење беше Huawei Mate 20 Pro, кој на корисниците им овозможуваше со својот телефон да полнат други уреди...

НАЈПОПУЛАРНИ