7.8 C
Skopje
понеделник, февруари 17, 2020

Дневни Архиви: октомври 6, 2019

Најсреќната земја во светот е пред демографски колапс

Финските статистики откриваат лоша популациска прогноза - „Бројот на жители ќе почне да паѓа во 2031 година“ гласи насловот на напис во финскиот весник...

Колку книги можете да прочитате ако се откажете од социјалните медиуми?

Од едноставно прелистување фотографии на Instagram до споделување објави на Twitter, социјалните медиуми станаа неизоставен дел од нашите животи. Најголем дел од нас постојано...

За InnoTech Club

InnoTech Club е нова платформа чија основна мисија е зголемување на свесноста во македонското општество за значењето и важноста на науката, технологијата и иновациите како...

Девојче од Битола ќе биде прв корисник на израелската иновација за лица со оштетен...

Читање печатени и дигитали текстови, весници, книги, ресторански менија, знаци, етикети/декларации на производи, екрани на мобилни и компјутери… Ова на слепите и на лицата...

Tip of the week: Поздравување

Одамна сакав да напишам нешто на оваа тематика, но сега бев инспириран откако пред некој ден, во едно друштво, се дискутираше токму за оваа...

Македонија е најголем производител на вранец во регионот!

Во моментов во земјава има над 28 илјади хектари под лозови насади од винско грозје, од кои околу 11 илјади хектари се под сортата...

Сандра Печалева од својот двор во Битола е светски промотор на македонското гастрономско наследство

Битолчанката Сандра Печалева е жената што е чувар на македонското гастрономско наследство. Таа повторно ја открива и ја продолжува традицијата, црпејќи инспирација за нејзините...

YouTube Music ќе ја замени апликацијата Google Play Music на Android

Апликацијата YouTube Music во индина однапред ќе биде инсталирана на Android уредите. Оваа нова услуга, која би можела да преземе значителен дел од пазарот...

НАЈПОПУЛАРНИ