12.8 C
Skopje
недела, мај 28, 2023

Овој мал град во Велс целосно ја исфрли пластиката од употреба

Град со популација од околу 2.000 луѓе во Велс официјално стана место каде што воопшто не се користи пластика. Жителите на Аберпорт напорно работеа...

Tesla ќе претвори 50.000 домови во Австралија во генератори на соларна...

Педесет илјади домови во Јужна Австралија наскоро ќе добијат соларни панели и батерии на Tesla како дел од планот на компанијата да се трансформираат...

Швеѓаните имаат ново хоби – џогирање и истовремено собирање отпад

Plogging (плогинг) е фитнес тренд кој ќе ви помогне вам и на животната средина да се одржувате во здрава форма. Скандинавците ја измислија оваа...

НАЈПОПУЛАРНИ