Почетна Тагови данок

Таг: данок

Швајцарија воведува данок на мито од 2022 година натаму

0
Швајцарските компании повеќе нема да можат од даночната основица да го одбијат митото платено на приватни личности, одлучи швајцарската влада во измените на даночните...

Во Tom’s Diner во Денвер, САД, се плаќа данок за секое...

0
Честопати велиме подобро е да прашаме кога не знаеме нешто отколку да погрешиме. Но, тоа не важи во еден ресторан во американската држава Колорад....

Шпански град воведе данок за кучиња

0
Уморни од плаќање за чистење на изметот од кучињата по улиците, властите на шпанскиот град Замора, во кој бројот на кучиња го надминува бројот...

Деветнаесет милијардери на чело со Џорџ Сорос бараат да им се...

0
Демократаката партија во САД сака да го стави се поголемиот јаз меѓу најбогатите 1% од Амриканците и остатокот од населението во центарот на кампањата...

Рестораните во Калифорнија на гостите ќе им наплаќаат даноци за емисија...

0
Одржливите ресторани во Калифорнија ќе отидат чекор понапред во спречувањето на климатските промени и ќе додадат посебни даноци кои ќе им овозможат да ја...

Франција усвои закон за оданочување на технолошките гиганти

0
Францускиот парламент усвои закон за оданочување на технолошките гиганти како што се Google, Apple, Amazon и Facebook и покрај критиките од САД. Новиот закон...

Oд 1 април УЈП ќе доставува претпополнети годишни даночни пријави

0
Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во...

Обединетото Кралство ќе воведе данок за пластична амбалажа

0
Како одговор на пластичниот отпад во кој се дави Земјата, владата на Обединетото Кралство воведува нов данок за пластична амбалажа. Како што е објаснето...

УЈП воведува систем за автоматски поврат на даноци

0
  За редовен и автоматски поврат на ДДВ кон фирмите и пребивање на претплата на даноци кон сите даночни обврзници, Управата за јавни приходи направи...

Венеција наскоро ќе почне да наплаќа влезници за туристите

0
Венеција од идното лесто ќе може да им наплаќа влезници на сите посетители. Таксата ќе изнесува од 2,5 до 10 евра, во зависност од...