Почетна Тагови ЕВН

Таг: ЕВН

ЕВН: Фотоволтаичните системи сега се подостапни за бизнисите

0
ЕВН и ПроКредит банка започнаа нова соработка преку која сите бизниси во државата ќе може да ги користат кредитите на ПроКредит банка за финансирање...

ФИТР и ЕВН со поддршка за младите истражувачи

0
Светилки од иднината што не се поврзани со струјно коло, а може да светат и да продуцираат постојана светлина која преку бранови ќе се пренесува и на...

Нови шест стипендисти на ЕСМ, ЕВН И МЕПСО

0
Шест студенти од Факултетот за електротехника и информациски технологии, од денеска, се нови стипендисти на најголемите електро-енергетски компании во земјава – АД ЕСМ, ЕВН...

ЕВН отвори тренинг центар за вработените во Македонски Брод

0
По повод Светскиот ден за безбедност и здравје при работа, ЕВН официјално го отвори целосно реновираниот тренинг центар за вработени во Македонски брод. Во...

Во Сити Мол поставен полнач за електрични автомобили од ЕВН

0
Скопје Сити Мол е првиот шопинг центар во Македонија каде што е поставена станица за полнење на електрични и приклучни хибридни возила.. Со поставување на...

ЕВН почна изградбата на полигон за тренинг на електро-монтери и електро-техничари

0
Во дворот на средното училиште „Михајло Пупин“ почна да се гради полигон за тренинг на електро-монтери и електро-техничари. Преку овој проект учениците ќе можат...

Енергетските компании и годинава доделуваат стипендии за студентите на ФЕИТ

0
Енергетските компании АД Електрани на Македонија, АД МЕПСО и ЕВН Македонија продолжуваат со доделување на стипендиите на најдобрите студенти на Факултетот за електротехника и...

ЕВН постави над 40 станици за полнење на електрични возила во...

0
Над 40 станици за полнење на електрични возила ќе бидат поставени на централни јавни локации низ државата. Од нив 21 станица се поставени во Скопје,...

ЕВН ќе биде надлежна за приклучување нови корисници и по либерализацијата...

0
ЕВН електродистрибуција и по целосната либерализација на пазарот на електрична енергија по 1 јануари идната година ќе продолжи да биде надлежна за приклучување нови...

ЕВН Македонија денеска го одбележува раѓањето на Никола Тесла

0
ЕВН Македонија денеска ќе го одбележи денот на раѓањето на научникот и пронаоѓач Никола Тесла. Денот ќе се прослави во првиот изложбен центар за електрична...