Почетна Тагови инвестиции

Таг: инвестиции

Речиси 70 отсто од присутните германски инвеститори повторно би инвестирале во...

0
Речиси 70 отсто од сите инвеститори повторно би инвестирале во Северна Македонија. Тоа претставува солидна основа за понатамошен развој на германско-македонските економски односи, порачуваат...

Намалувањето на царините може да ги зголеми инвестициите до 25 проценти

0
Намалување на царините за репроматеријали, обезбедување долгорочни поволни кредити и развој на економската дипломатија, е дел од поддршката што треба да им се овозможи...

Со Закон за стратешки инвестиции ќе се забрзуваат големите проекти во...

0
Министерство за економија подготвува Закон за стратешки инвестиции во Република Северна Македонија, согласно обврските превземени со Договорот за основање на Енергетска заедница, како и...

ФИТР: инвестиции од 2,2 милиони евра во технолошки развој за 33...

0
Триесет и три компании кои аплицираа по скратена постапка на Јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој на ФИТР ќе добијат 2.2 милиони...

Милош Матиќ: ICT Hub Playground е единствен простор во Белград кој...

0
Поврзување на корпорациите со стартап сцената, воведување на најновите технологии и трендови во корпоративното секојдневие, едукација за започнување и развој на бизнис, поддршка и...

Нов ИПАРД оглас за инвестиции во производство и преработка на млеко...

0
Платежната агенција објави нов оглас за средставата од ИПАРД 2 програмата. Сите земјоделци и агробизнисмени што сакаат да конкурираат за инвестиции за преработка и...

Нова можност за инвестициски активности со финансиска поддршка 

0
Kомпаниите можат да поднесувaaт барања за користење финансиска поддршка согласно Законот и да ги искористат можностите за зголемување на нивната конкурентност, а со тоа...

Huawei ќе инвестира 793 милиони долари во Полска

0
Кинескиот технолошки гигант Huawei сака да инвестира 793 милиони долари во Полска во текот на идните пет години, иако од улогата на кинеската компанија...

Мате Римац ќе и помага на хрватската влада да привлече инвестиции...

0
Претседателот на Владата на Хрватска, Андреј Пленковиќ, одржа состанок со претприемачот и основач на компанијата Rimac Automobili, Мате Римац, на кој разговараше за потенцијалите...

Милан Димитриевски: X Фактор Акцелератор од Велес ќе ја развива стартап...

0
X Фактор Акцелератор од Велес е првиот и единствен бизнис акцелератор надвор од Скопје, кој е основан од инвеститори со големо практично искуство во...